Schouten is een projectontwikkelaar en aannemer in de regio Haaglanden. Wij ontwikkelen, bouwen, verbouwen, renoveren en onderhouden. Dit doen wij al 80 jaar met veel passie en liefde.

Projecten waar wij na jaren nog steeds trots op zijn

Een project van Schouten is van hoge kwaliteit. Je ziet de passie en vakmanschap terug in het resultaat.

Als wij jaren later langsrijden, zijn wij nog steeds trots op ons werk. Een gebouw van Schouten staat er na jaren nog steeds zo strak bij als toen het opgeleverd werd. Dat vinden wij heel belangrijk, want uiteindelijk gaat ons werk niet om stenen. Ons werk draait om mensen. Een veilige, warme,liefdevolle en gezonde plek creëren waar nieuwe generaties kunnen opgroeien.

Alle kennis en vaardigheden in eigen huis

Wij werken aan onze bouwprojecten voornamelijk met eigen mensen. Goed opgeleide vakmensen met passie en liefde voor hun vak. Wij selecteren onze mensen op toewijding en talent en leiden ze op tot de beste vaklui. Zo hebben wij alle kennis en vaardigheden in eigen huis.

Wij zorgen net zo makkelijk voor het haalbaar rekenen en tekenen van een ontwikkeling als dat wij de verantwoordelijkheid nemen voor de logistieke processen, kwaliteitsbeheersing bij de bouw, renovatie of onderhoud.
Dat maakt ons efficiënt, flexibel en draagt bij aan de kwaliteit van ons werk.

Geschiedenis van Schouten

Al 80 jaar een betrouwbare partner

Het verhaal van Schouten begint in 1938. De heer Jan Schouten is zelfstandig timmerman-uitvoerder. Zijn opdrachtgevers in Leidschendam zijn heel tevreden en het klantenbestand breidt dan ook langzaam uit. Daarop neemt de heer Schouten extra timmermannen in dienst en zo ontstaat Bouw- en aannemersbedrijf Schouten B.V.

Eerste koopwoningen

In de jaren ’70 ontwikkelt Bouw- en aannemersbedrijf Schouten B.V. enkele koopwoningen voor eigen risico. Het is een kleine, voorzichtige stap met grote gevolgen. In 1994 is het kleine bedrijfsonderdeel uitgegroeid tot Schouten de Jong, een zelfstandige projectontwikkelaar.

Een nieuw, krachtig merk

In 2013 worden Bouw- en aannemersbedrijf Schouten en Schouten de Jong samengevoegd tot één bedrijf. Door samen op te trekken, kan Schouten nog beter voldoen aan de vragen van de markt. Dat is het begin van het nieuwe merk ‘Schouten’.

Hecht familiebedrijf

Wij zijn er trots op dat wij na 80 jaar nog steeds onze positie in de markt hebben en sterker nog: elke dag wordt ons bedrijf sterker. Na al die jaren heerst nog steeds dat gevoel van een familiebedrijf. Een hechte club van collega’s die elkaar elke dag weer uitdaagt tot mooie resultaten.

"Mijn opa richtte 80 jaar geleden Schouten op. Inmiddels sta ik zelf aan het roer en is mijn ambitie dat een huis van Schouten een feest moet zijn"Chris Schouten, Directeur

Expertise

Of het nu een schoolgebouw, een woning, een kantoor, een zorginstelling of een ander pand. De realisatie van een gebouw met Schouten moet een feest zijn. Van ontwikkeling tot realisatie.

Utiliteitsbouw

Pijl naar rechts

Woningbouw

Woningbouw

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling

Renovatie & Onderhoud

Renovatie & Onderhoud

Kleinbouw, Verbouwing & Restauratie

Kleinbouw, Verbouwing & Restauratie

Nul-op-de-meter concepten

Nul-op-de-meter concepten

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Lees meer over onze expertise

Pijl naar rechts
Lees meer over onze expertise

Wij zijn de spin in het web

Bij Schouten geloven wij in duurzame relaties. Ja, wij bouwen maar bouwen is het resultaat en niet het doel. Boven alles verbinden wij partijen om tot spraakmakende projecten te komen. Door de jaren heen hebben wij ons verbonden aan veel verschillende partners.

Gemeenten, school- en zorginstellingen, medeontwikkelaars en architecten.  Wij hechten, met oog voor de lange termijn, waarde aan betrouwbaarheid en loyaliteit.

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op. Mail ons op info@schoutenbouw.nl of stel een vraag via het contactformulier

Pijl naar rechts
Naar contact pagina

Bekijk onze referentie projecten

Pijl naar rechts
Naar projecten